Weet jij wat jouw drijfveren zijn?

Je hebt een prima leven, een baan die best voldoening geeft, maar toch knaagt er iets. Alsof er onderhuids meer is waardoor je gedreven wordt, maar dit niet kunt benoemen. Je bent niet de enige! Klinkt het herkenbaar? Het gevoel hebben dat je niet alles, voor de volle 100%, uit jezelf haalt. Dat er veel meer in jou zit? Dat je weet dat je diep van binnen wordt gedreven door iets waar je nog niet de vinger op kunt leggen. Dat je weet dat je innerlijke drijfveren hebt.

Diepere innerlijke drijfveren

Alle jaren tot nu toe hebben mij gebracht waar ik nu sta. Als gevoelig kind koos ik er in mijn tienerjaren voor om mijn rationele kant de regie te laten nemen. Ik volgde het voor mij uitgestippelde pad en wilde voldoen aan wat van mij werd verwacht. Gevolg was dat ik tegen heel wat muren ben aangelopen en heb moeten leren door hard vallen, om vervolgens weer op te staan. Zonder iedere afzonderlijke, soms pijnlijke stap, die ik elke keer genomen heb, was ik nooit op dit punt waar ik nu sta, aangekomen. Toch weet ik dat ik mezelf heel wat tijd, pijn en energie had kunnen besparen als ik me bewust was geweest van mijn diepere innerlijke drijfveren, en deze erkend had.

De laatste jaren ontvouwt zich steeds meer op een manier die in lijn ligt met wie ik ben en wat ik wil betekenen. Het belangrijkste wat ik heb ontdekt, en met je wil delen, is dat ik me niet langer verzet tegen mijn gevoeligheid en wat anderen van mij verwachten. Maar juist mijn gevoeligheid te accepteren, te raadplegen en te volgen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen, jij en ik, op de wereld zijn gekomen met een unieke combinatie van innerlijke drijfveren en talenten.

Door de jaren heen leer je door levenservaring een heleboel bij. Soms op een prettige manier, maar soms ook door trauma of pijn. Het resultaat is dat iedereen een eigen cocktail heeft van gaven. Gaven die potentie hebben om het verschil te maken in het leven van anderen. Alleen zijn we ons daar meestal nog maar beperkt bewust van, en dat is doodzonde.

Ingetuned zijn  en flow ervaren

De allermooiste momenten beleef je als je helemaal ingetuned bent op je diepere innerlijke drijfveren, en je moeiteloos opgaat in je activiteit. Je bent volledig in het moment en ervaart alleen maar inspiratie en positieve energie. Wanneer je op deze manier bent ingetuned ervaar je flow. Dan ben je bezig met je diepere innerlijke drijfveren en talenten. Met de volgende vragen kun je jouw drijfveren en talenten onderzoeken.

1. Wat gaat je van nature gemakkelijk af? Iets wat voor jou vanzelfsprekend is, kan voor anderen enorme waarde hebben. Dat is een aanwijzing voor wat jouw unieke talenten mix is.

2. Wie inspireert je? En wat waardeer je in deze persoon? Dit geeft een aanwijzing over je eigen nog niet gerealiseerde potentieel.

3. Waar kun je je vanuit bevlogenheid druk om maken? Denk hierbij aan zaken waar je gepassioneerd over bent. Dat een onderwerp je raakt en laat zien waar je voor staat. Het is iets waarvoor je bereid bent om op de barricades te gaan staan of je naam aan te verbinden.

4. Waar kun je de hele dag mee bezig zijn zonder dat het energie kost? Dit wijst richting je talenten, het gaat helemaal vanzelf zonder dat je erover hoeft na te denken.

De antwoorden op bovenstaande vier vragen zetten je op het spoor van je diepere innerlijke drijfveren, van jouw unieke talenten waarmee jij het verschil maakt. Hoe je dat verschil wilt maken is helemaal aan jou. Ben je bewust van je drijfveren. Door bewust op je drijfveren in te tunen, wordt het steeds gemakkelijker om flow in je leven te ervaren. Hierdoor ben je een gezonder en gelukkiger persoon, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied.

individuele coaching

ebook: “boost je  ZELFvertrouwen”