Vezels en draden die voor nieuwe verbindingen zorgen!

Als ik 25 jaar geleden had geweten wat ik nu weet, had ik nog meer mensen kunnen helpen. Het is nu mijn drive om kennis te delen waarmee ik jou een stap verder kan brengen. Stappen waar ik jaren voor nodig heb gehad kun jij hiermee overslaan.

Reis door de tijd.

In 1995 ben ik met mijn gezin voor twee jaar naar Engeland vertrokken. Met twee kleine kinderen in private school en nurcery, wilde ik mijn tijd zinvol besteden en de taal volledig eigen maken. Ik ging naar een avondcursus stoelen stofferen en al snel was mijn eerste stoel een feit. De keuze was zo gemaakt, ik ging voltijd een opleiding ‘traditional upholstery’ volgen.

Ik liep alle veilingen af op zoek naar kansloze stoelen die wel een nieuw leven konden gebruiken.  De volledig gestripte stoel gaf ik weer een nieuw leven door het aanbrengen van jute singels, springveren, een linnen doek met daarover het natuurlijke product crin en paardenhaar. Uiteindelijk met nog meerdere lagen afgewerkt met mooi stoffeerders linnen. Het paardenhaar en crin bewerkte ik met de juiste kneed en draai techniek in vorm zodat er een compacte onderlaag ontstond. Nieuwe verbindingen werden gelegd bij elke draaibeweging die ik met mijn vingers maakte.

Wat de binnenkant van een stoel te maken heeft met onze gedachten, overtuigingen, patronen en gewoontes.

Wij mensen maken elke dag een reis. En als je dan kijkt naar die reis, dan is deze gevuld met gedachten, overtuigingen, patronen en gewoontes. En zonder dat je er erg in hebt herhalen we onze patronen en gewoontes en laten we ons tegenhouden door overtuigingen. We zijn ons er niet bewust van waarom we doen en handelen zoals we doen. En al helemaal niet wat het effect van patronen, overtuigingen en gewoontes op de omgeving.

Juist hier zit de uitdaging. De uitdaging om wel verandering op te zoeken. Wat kan ik anders doen. Bewust te zijn van je patronen en gewoontes. Bewust te zijn van jouw overtuigingen. Maar je ook bewust te zijn van wat je doet en de impact daarvan op je werk, je relatie, je vrienden en familie en niet te vergeten op jezelf.

Allemaal lagen, vezels en draadjes.

Het brein van de mens bestaat uit verschillende lagen. Om je bewust te maken van al die lagen, van al die vezels, draadjes en verbindingen in ons brein, wil ik het bruggetje maken met de binnenkant van een traditionele stoel. Door de draadjes crin en paardenhaar krachtig en bewust in elkaar te draaien, wordt het geheel aan vezels en draadjes compacter en steviger. Zo is het ook met het brein. Als alle verbindingen goed lopen en je niet langer wordt gehinderd door belemmeringen in je patronen en overtuigingen, kom je tot de kern van wie je in werkelijkheid bent. Dit komt ten goede aan je functioneren, je zelfvertrouwen en je gezondheid.

Patronen, overtuigingen en gewoontes kun je veranderen. Dat doe je op het moment dat je je bewust bent dat ze niet langer meer voor je werken of wanneer je er last van krijgt. Dit kun je stapsgewijs doen, waardoor er in je brein nieuwe verbindingen worden gemaakt. Vijfentwintig jaar geleden maakte ik nieuwe verbindingen tussen de vezels die gebruikt werden voor het traditioneel stofferen van een stoel.

Nog steeds ligt mijn passie bij het leggen van verbindingen. Alleen de manier waarom is veranderd. nu stel ik regelmatig vragen zoals: Waarom doe je wat je doet? Hoe vertaald je gedrag zich naar anderen toe en wat kan de impact daarvan zijn? Hoe komt het dat de ene persoon zelfvertrouwen heeft, terwijl de ander kampt met onzekerheid?

Wil je meer weten over wat Colette Cosijn Coaching voor jou kan betekenen, lees dan hier verder.