Terug naar de basis gaan, wat is dat eigenlijk. Mannen en vrouwen kinderen, vormen samen de basis voor de kinderen. Word je geconfronteerd met een scheiding, dan blijft de basis bestaan. Hoe de basis voor kinderen eruit ziet is helemaal afhankelijk van de manier waarop jij en je ex-partner met de scheiding omgaan. Het maakt absoluut niet uit in welke fase je van de scheiding zit of dat je al gescheiden bent. Het gaat erom dat jij en je ex-partner de basis zijn en blijven waarop de kinderen kunnen terugvallen. Kinderen, ongeacht hun leeftijd, moeten kunnen terugvallen op hun beide ouders.

Wat wij kunnen leren van de flight safety instructies?

In het vliegtuig vertellen stewardessen je precies hoe je moet handelen wanneer het vliegtuig in nood is. Je moet dan eerst jezelf redden door het opzetten van het zuurstofmasker. Pas daarna kun je je kinderen redden. Bij een scheiding werkt het precies hetzelfde alleen zijn we ons daar nog niet altijd van bewust.

Een scheiding, dat weten we allemaal, brengt een rollercoaster aan emoties met zich mee. En met die emoties kun je op verschillende manieren mee omgaan.

Hoe wil jij omgaan met de emoties ten gevolge van je scheiding?

Kies je ervoor om je te laten meeslepen door je emoties en het gewoon te laten gebeuren ongeacht de consequenties. Hiermee ben je verzekerd dat jullie emotioneel beschadigd raken. Maar dat is een keuze die jij en je ex-partner dan maken. De kinderen ondervinden van strijdende ouders een levenslange emotionele schade. Een levenslange emotionele schade aan kinderen die er niet om hebben gevraagd. Kinderen die uit liefde zijn geboren. Strijd tijdens en na een scheiding kent alleen maar verliezers en heeft een vernietigende werking!

Of kies je ervoor om grip te krijgen op de emoties die loskomen of los zijn gekomen bij de scheiding. Doordat je grip hebt op je emoties, ben je met je ex-partner in staat om werkbare afspraken voor de lange termijn te maken. Dit doe je in het belang van de kinderen, zowel op het emotionele- als financiële niveau. Doordat je begrijpt hoe heftig de emoties kunnen zijn, en hoe je deze kunt veranderen, ben je in staat om de scheiding te maken tussen communicatie op partnervlak en oudervlak.

Om terug te gaan naar de basis, heb ik een online-training ontwikkelt. Hierbij leer je in negen stappen hoe je grip krijgt op je scheiding en de regisseur kunt zijn over jouw leven. Je kunt deze online-training samen met je ex-partner doen, maar ervaring leert dat deze online-training ook heel goed individueel kan worden gevolgd.

Goed voorbeeld doet goed volgen!