Kiezen voor een baan die wel oké is, of ga je voor “Werkgeluk”?

Blijf je hangen in iets wat oké is, of heb je het lef om de uitdaging aan te gaan?

Een carrièreswitch is spannend. Want daar gaat je veilige vaste baan. Ineens moet je dealen met de zekerheid dat niets zeker is. En dat kan als een kleine crisis voelen. Maar juist die crisis kan je heel veel geven. 

Crisis, noodweer, of valt het wel mee!

Een crisis is een zware noodsituatie waarbij het functioneren van een stelsel ernstig verstoord raakt. Het woord ‘crisis’ heeft in de dagelijkse uitspraak een negatieve lading. Van oorsprong is de term echter neutraal. Etymologisch komt het woord ‘crisis’ voort uit het (oud-) Griekse werkwoord ‘krinomai’ en heeft betekenissen als: scheiden, schiften, onderscheiden, beslissen, beslechten, richten en oordelen”.

Crisis is verbonden aan vernieuwing en dat biedt bij uitstek kansen om zelf het heft in handen te nemen. Onderscheidend zijn, eigenheid en identiteit worden anno 2019 hoger aangeslagen dan ooit. Er is ruimte ontstaan voor mensen met een sterke mening.

Als je vanuit deze context kijkt naar crisis, is een (persoonlijke) crisis een moment van waarheid, een moment om juist beslissingen te nemen, een moment om in actie te komen. Welke beslissing je ook neemt, het is van grote impact op de toekomst.

 

Nieuwe kansen door het verbinden van kennis, talent, passie en ervaring.

Een nieuwe baan kan ook betekenen dat je je talenten, passie, ervaring en kennis in een hele andere werkomgeving kunt gaan gebruiken. Het mooie daarvan is dat je wordt uitgedaagd om even uit je comfortzone te stappen en te omarmen wat er nu is. Zie het als een prachtige nieuwe kan om je verder te ontwikkelen en een enorme persoonlijke groei te ondergaan. Een persoonlijke groei die je zakelijk volledig kunt inzetten.

Veel mannen en vrouwen hebben ervaren dat het verliezen van een baan niet het einde van de wereld hoeft te betekenen. Sterker nog: dat het je juist veel goeds kan opleveren als je er op de juiste manier mee dealt. Je baan verliezen kan iets goeds opleveren. Mist je tijd neemt voor zelfreflectie. Als het je lukt om scherp te krijgen wat jij wilt en kunt, is het een fantastisch periode waar je een enorme groei kunt doormaken.

De wereld om ons heen veranderd, Ben jij klaar voor interactie?

Dealen met onzekerheid is een competentie die steeds belangrijker wordt. Tegenwoordig heb je geen banen meer voor het leven, maar wissel je regelmatig van functie en organisatie. Het gaat er meer dan ooit om dat je je krachten, je talenten leert benoemen en te verkopen. Dat je de juiste verbinding weet te maken van je kwaliteiten, je kennis, ervaring en talenten. Wil je onderscheidend zijn in de markt dan liggen juist hier jouw kansen.

Ben jij je bewust van je talenten en zet je deze persoonlijk en zakelijk in?