Stop met het ontsnappen aan je belemmerende overtuigingen en gedachten, het is niet langer nodig.

De escaperoom is niet langer weg te denken uit Nederland. Afgelopen jaar is de groei zelfs verdubbeld naar 655 (Bron: cijfers allescaperooms.nl).

Maar wat is een escaperoom eigenlijk? Een escaperoom is een besloten ruimte waaruit je alleen kunt ontsnappen door raadsels en puzzels op te lossen. Is alles opgelost dan krijg je de code en kun je de vrijheid van buiten weer voelen. In Nederland zijn de escaperooms heel populair. Sinds november 2016 is er ook in mijn woonplaats Sassenheim een escaperoom, en wel bij boekhandel Wagner. En deze escaperoom in de Bollenstreek is enorm populair. Je kunt de escaperoom tegen betaling reserveren om je samen, geheel vrijwillig, te laten opsluiten.

Het concept van de escaperoom komt bizar dichtbij de realiteit van ons eigen leven. 

Hoe hilarisch is het dat wij met zijn allen heel druk bezig zijn met escapen. Sinds het ontstaan van de escaperoom in 2011 doen we niets liever dan ons te laten opsluiten in een escaperoom, om vervolgens een code te kraken om weer naar buiten te kunnen. En die code kunnen we alleen kraken door puzzels en raadsels op te lossen.

Zonder het te beseffen zijn wij in het dagelijkse leven de beste escapers die er bestaan. Zijn we niet allemaal ervaringsdeskundigen op het gebied van ontsnappen aan onze belemmerende overtuigingen en gedachten? Ja absoluut, alleen de manier hoe we hiermee omgaan, is voor iedereen verschillend. Bij het minste of geringste stukje weerstand dat we voelen, zetten we onbewust de escape al in. Maar ook negatieve emoties zoals verdriet, angst, boosheid, wrok, onzekerheid, moeheid, stress enzovoort kunnen ervoor zorgen dat we op de vlucht gaan voor onszelf.

Meesters in verdoven

We hebben last van belemmerende overtuigingen en gedachten, zijn gevuld van negatieve emoties en we hebben het niet eens door. Ons brein is er een meester in om alle belemmeringen en negatieve gedachten te absorberen als een spons. Al deze informatie wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn. Op het moment dat belemmeringen en negatieve gedachten naar boven borrelen, zijn we een expert in het zoeken van uitvluchten om maar niet te hoeven voelen wat de belemmeringen en negatieve gedachten met ons doen. We zoeken uitvluchten zoals wijntjes gaan drinken, overmatig eten, met vrienden of bekenden op stap gaan, roken, Netflixen, sporten, in bed gaan liggen, afsluiten van de buitenwereld enzovoort. We hebben het niet door dat we onszelf verdoven. Het gaat volledig onbewust, omdat we denken dat we op deze manier rust vinden.

Allemaal escapes om niet te hoeven voelen waar we last van hebben, waardoor we blokkeren in ons functioneren zowel privé als zakelijk. We zoeken deze manier van verdoven op, zodat je het gevoel hebt dat je kunt blijven functioneren. Escapen aan de realiteit is best heel lang vol te houden, maar op een gegeven moment zal het lijntje toch knappen. We zijn niet gemaakt van elastiek.

Escapen is sociaal volledig geaccepteerd

Ook al bestaan de escaperooms nog maar sinds 2011, real life escapen wordt ons met de paplepel ingegoten. Escapen is  sociaal geoorloofd. Al vanaf het moment dat we worden geboren, krijgen we informatie van de buitenwereld. Informatie die gevuld is met overtuigingen, oordelen, gedachten, normen en waarden. Daarnaast is ook het aanbod van wat we binnenkrijgen via de sociale media, televisie, radio, billboards enzovoort van enorme impact op ons als mensen.

De reclamewereld zit zo geniaal in elkaar dat ze op ons onderbewuste inspelen. Koop je dit product dan ga je er beter en jonger uitzien, of doe dit zodat je je minder eenzaam voelt. Dit zijn allemaal ongeschreven beloften waardoor wij ons beter zouden moeten voelen. En op den duur gaan we deze informatie ook als heel normaal beschouwen, tot het moment dat we er zelf last van gaan krijgen. Zoveel last dat je wordt geblokkeerd in je functioneren privé en/of zakelijk. Een voorbeeld hiervan is dat je een laag zelfbeeld hebt ontwikkeld door overtuigingen die je hebt meegekregen in combinatie met reclames over het ideale lijf en afvallen.

De code kraken door het oplossen van raadsels en puzzels

Een escaperoom is geen echte kamer waar je in kunt gaan, om alles even te ontvluchten. Nee, een escaperoom is een ruimte waarin je wordt opgesloten en alleen naar buiten kunt door het kraken van de code. En de code kun je kraken door puzzels en raadsels op te lossen. Is de code gekraakt dan wordt de deur naar buiten geopend en ben je weer vrij om te gaan en te staan waar jij maar wilt. En voor het echte leven geldt dat ook. Hebben we ontdekt hoe we geen last meer hoeven hebben van onze belemmerende overtuigingen en gedachten, dan lacht de vrijheid, geluk en succes ons tegemoet.

Diep van binnen zijn we allemaal op zoek naar vrijheid. Niemand wil zich bang, klein of onzeker voelen, en toch hebben we dat allemaal regelmatig gevoeld of voelen we dat nog steeds regelmatig. De sleutel tot vrijheid en de vrijheid zelf zitten in jou. De buitenwereld heeft je vanaf het moment dat je bent geboren, overtuigingen en gedachten gegeven die niet van jou zijn. En niet iedereen, maar wel veel mensen, worden in hun ontwikkeling tegengehouden door die overtuigingen en gedachten die ze hebben meegekregen van ouders, familie, docenten enzovoort.

De antwoorden en inzichten die je nodig hebt om niet langer te worden belemmerd door je overtuigingen en gedachten zitten in jou. Heb je de antwoorden gevonden, dan heb je de stap gemaakt naar jouw vrijheid. De vrijheid om te functioneren en te zijn als de persoon die je in essentie bent en zo al je doelen, dromen en verlangens te verwezenlijken. Want zolang je vast blijft zitten in je belemmeringen, kun je niet de volgende stap maken. De stap naar geluk, succes en innerlijke rijkdom.

Van bewustwording naar vrijheid

Om op dat punt van vrijheid te komen, zodat je niet meer hoeft te vluchten, wordt op dit moment achter de schermen gewerkt aan een krachtige online training. Aan de hand van 4 modules kun je stappen maken in jouw persoonlijke ontwikkeling en voorgoed afrekenen met je belemmerende overtuigingen en gedachten. Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden, dan kun je via onderstaande link informatie opvragen.