Hou alle ballen hoog en leef je puurste en mooiste leven.

Hou alle ballen hoog en “leef je puurste en mooiste leven”!

Grip op je leven en alle ballen hoog houden, hoe moeilijk kan het zijn? Voordat ik het wist kwam ik in actie, heel doelbewust. Ik probeerde alle ballen hoog te houden. En de overwinning dat dit lukte was waanzinnig. Dit gevoel, deze kans wil ik met je delen. Wat een prachtige ervaring.

Grip op je leven en alle ballen hooghouden? Het kan!

Bart van den Belt, de bevlogen trainer en spreker van de Zakelijk Succes Academie legde drie jongleerballen voor mijn neus neer, keek me aan en zei, Colette je gaat NU leren jongleren. Tien jaar geleden, zou ik gezegd hebben, hallo Bart, weet je wel hoe moeilijk jongleren is. Ik sta nu in mijn eigen kracht. Het was niet echt een hele moeilijke keuze voor mij, om deze uitdaging aan te gaan.

Stap voor stap leerde ik van Bart hoe ik, volgens een van te voren bepaalde strategie, de ballen één voor één in de lucht kon houden. Na een half uur oefenen en veel momenten dat ik opnieuw moest beginnen, lukte het. Begreep ik de stappen die ik moest maken. Yes, de eerste stap om de ballen in de lucht te houden was gemaakt. Nu oefenen en oefenen en oefenen.

Wat ik deze jongleer uitdaging van Bart van den Belt leerde, is dat wanneer er een kans voorbij komt om iets nieuws te leren, je deze moet aangrijpen. En je stap voor stap nieuwe dingen kunt leren door het volgen van een van te voren uitgedacht stappenplan. Voordat je het weet, ben je in staat om vanuit je eigen kracht, alle ballen omhoog te houden.

Gescheiden ouder zijn en weer grip krijgen op je leven. Dat valt niet altijd mee!

Voor het ouderschap is er géén opleiding die je leert hoe je alle ballen hoog kunt houden. Is er ook géén opleiding die je vertelt hoe je een duizendpoot kunt worden. Lukt het even niet wat je wilt bereiken, dan kan je terugvallen op je partner, je maatje. En misschien lukt het samen dan wel om die ballen hoog te houden.

Maar als je net als ik, een gescheiden ouder bent, dan merk je dat je er na de scheiding ineens toch wel heel erg alleen voor staat. En het maakt echt niet uit of je dat gevoel voor- of tijdens de scheiding ook al had. Nu is het definitief, onomkeerbaar. Je maatje, je partner, die warme arm om je heen, die knuffel. Dat alles is er niet meer. Je wordt heel erg geconfronteerd met jezelf en hoe je alle ballen zelf moet hoog houden. Ik wilde alles perfect doen. De beste moeder “ever” zijn, legde mijn eigen lat heel erg hoog, negeerde mijn emoties en vergat hiermee het aller belangrijkste. Mezelf!

Ik wilde dat mijn kinderen zo min mogelijk merkte van de scheiding. Ik gooide mezelf onbewust in een soort overleefmodus. Wilde er 24/7 voor de kinderen zijn. Daarmee dacht ik wel alle ballen hoog te houden, de controle te houden, maar in werkelijkheid was ik aan het overleven. De emoties die nog voortvloeide uit de scheiding, kwamen te pas en te onpas naar boven. De afgelopen maanden heb ik heel veel gescheiden ouders gesproken, die deze fase van hun leven eenduidig als volgt beschrijven:

“Ongevraagd en vaak onaangekondigd gieren de emoties door mijn lijf. Ik word hier zo moe van!”

Die emoties kunnen gaan van opluchting, naar je enorm schuldig voelen, jankbuien, woede-uitbarstingen tot volledig in jezelf gekeerd zijn. En dan wil je ook nog eens de perfecte ouder zijn, carrière maken of zoeken naar een manier om geld te verdienen. De overdracht met de kinderen goed doen, alle ballen hooghouden, strak in de make-up en stralend door het leven gaan.

De rollercoaster die zich afspeelde in de periode van de scheiding  stop niet vanzelf. Die stopt pas op het moment, dat jij de regie weer terugneemt over je leven. Grip krijgt op wie je bent en waar je voor staat. Wanneer je de regie terugneemt over je leven, dan kun je er weer onvoorwaardelijk zijn voor jezelf, je kinderen, je vrienden en familie.

Dit klinkt allemaal zo enorm logisch en toch weet ik uit ervaring hoe moeilijk dat dit is. Alle processen die ik de afgelopen jaren heb doorlopen, heb ik beschreven en uitgewerkt in eenvoudige werkbare stappen. De processen die ik doorlopen heb, waren soms heel vanzelfsprekend en soms leken dit dramatische en onmogelijke hobbels.

Kansen komen altijd onverwacht, soms onzichtbaar, soms met een KLAP!

Grip op je leven – het keerpunt van je oude naar je nieuwe pure ik.

We kennen allemaal wel momenten in ons leven die een grote beweging bij onszelf hebben veroorzaakt. Ik noem het KANSEN die we krijgen voor het puurste en mooiste leven. En van kansen is bekend, dat ze voorbij komen op onverwachte momenten. Soms als een klap, soms bijna onzichtbaar.

Bij mij kwam de kans als een klap, een hele harde klap. Voor mij de ultieme kans om uit de overleefmodus te stappen en mijn nieuwe pure IK te omarmen. Februari 2015, half vijf in de middag, een prachtige koude dag mooie zondag en een laaghangende zon. Ik stond met mijn C1 stil voor een zebrapad, voor mij een Nissan Micra gestopt, en door mijn achteruitkijk spiegel zag ik in de verte een Volvo XC90 aankomen.

Vanaf dat moment was het een zwart gat, de klap en de anderhalf uur daarna.  Maar daar gaat het niet om. Toen ik bijkwam op de eerste hulp was ik zo dankbaar dat het eerste wat ik zag, mijn dierbare kinderen waren. Ik besefte direct hoeveel geluk ik heb gehad. En de weken daarna zag ik, dat deze klap de kans was om weer volledige grip te krijgen op mijn leven. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat ik deze kans heb omarmt. Elke dag weer koester en geniet van alle prachtige mensen en dingen die ik tegenkom.

Leef je puurste en mooiste leven, dat is wat ik jou zo enorm gun!

Dingen gebeuren met een reden. Daarvan ben ik overtuigd. Wat ik jou zo enorm gun, is de kans op je puurste en mooiste leven. Hoe je dat kunt bereiken, kan en wil ik je leren. Daar heb je niet zoals ik, een zwaar ongeluk voor nodig. Hoe fijn is het om de regie van jouw leven weer in eigen handen te nemen. Dit volgens een stappenplan toe te passen, zodat jij je puurste en mooiste leven kunt leven.

Een hele grote stap die mij heeft geholpen om mijn puurste en mooiste leven te leven, omringt door de mensen van wie ik hou, bij wie ik het liefste ben, heb ik beschreven in mijn Ebook. Het Ebook “Geen Partners meer, Wel voor Altijd Ouders”, is gratis te downloaden.

Wat ik hoop dat je uit dit artikel haalt, is dat alleen jij verantwoordelijk bent voor hoe je leven eruit ziet. Soms komen er kansen voorbij die nauwelijks zichtbaar zijn, soms komt een kans met een enorme klap. Wat ik jou gun is dat je de kans grijpt om weer grip te krijgen op je leven en zo alle ballen hoog kunt houden zoals zij dat wilt.

Heb je na het lezen van deze blog vragen, of wil je een uur vrijblijvend met mij sparren, neem dan contact met me op per mail (info@colettecosijn.nl), telefonisch (0627022736) of door het achterlaten van een bericht op door de klikken op onderstaande button.