De kracht van netwerken en verbinden

Netwerken en verbinden zijn twee woorden die prachtig met elkaar door één deur kunnen. In mijn beleving is netwerken niet het schudden van handen, visitekaartjes scoren hoppend van persoon naar persoon. Nee voor mij is netwerken het delen van je kennis, mensen inspireren om vervolgens uit het niets mensen en/of producten en diensten te verbinden met anderen. Zo kun je in een heel kort tijdbestek al een band opbouwen met daarvoor volslagen onbekende mensen. Wanneer je netwerkt door meer te geven dan te vragen zul je merken dat er prachtige kansen op je pad komen, voorstellen worden gedaan waaraan je zelf nooit had gedacht en je nieuwe mensen naar je business trekt. Dit heeft alles te maken met jouw bewustwording en jouw mindset.

Welke betekenis heeft netwerken en verbinden voor jou?

Werkt dat voor iedereen zo?

Of dit ook voor jou werkt? Dat is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Ik kan alleen maar zeggen hoe gaaf het is om een totaal vreemde omgeving binnen te stappen, een drankje te bestellen, om vervolgens op onbekenden mensen af te stappen en een gesprek te beginnen. Gesprekken die wonderbaarlijke wendingen kunnen hebben, doordat mijn brein continue wordt geprikkeld en ik dan ongemerkt verbindingen maak tussen mensen. Verbindingen waardoor zij weer andere leads kunnen genereren en ik ook weer prachtige leads krijg zonder daar iets voor te hoeven doen, behalve mezelf zijn.

Heb ik dit altijd gemakkelijk en gaaf gevonden. Nee zeker niet. Er zijn tijden geweest dat ik enorm verlegen was, mijn mond niet durfde open te doen omdat elk woord er stotterend uit kwam en ik liever in de schaduw bleef staan, soms volledig aan de grond genageld. Nu weet ik dat dat alles te maken had met angst om mezelf te zijn, angst om mezelf te laten zien en het ontbreken van zelfvertrouwen. Ik kan je verzekeren het kan zo anders als jij dat zelf wilt.

Herken je het volgende?

Je wordt overvallen door angsten die naar boven komen wanneer je een grote ruimte binnenkomt, en je wordt overvallen door een verlammende werking in je hele lijf. Het voelt doodeng aan om zomaar met wildvreemden te gaan praten.

Onbewust straal je door jouw lichaamstaal alle signalen van onzekerheid uit en mensen zullen niet de moeite nemen om überhaupt naar je te luisteren. Je krijgt vervolgens weer de bevestiging van jouw algehele onzekerheid en zo blijf je in jouw eigen visuele cirkel zitten.

Maar hoe zou het voelen voor jou wanneer je geen last meer hebt van deze angsten?

Wanneer je zeker van jezelf op een wildvreemde kunt afstappen en een gesprek aan gaat?

Het zweet je niet meer aan alle kanten uitbreekt en je een gesprek heel ontspannen kunt voeren zonder dat je staat te stotteren?

Jij helemaal jezelf kunt zijn en kracht en energie uitstraalt?

Het kan anders als JIJ dat wilt.

Elke dag is een moment om hier bij stil te staan. Elke dag kun je de keuze maken om te stoppen met je leven laten overheersen door onzekerheden en angsten. Maak die keuze gewoon NU en start vandaag nog met het creëren van je mooiste leven, door bewust te zijn wie je op dit moment bent en wie je wilt zijn. Het leven is te mooi om zomaar door je vingers te laten glippen.