De kracht van je Mindset.

Om de kracht van je Mindset te begrijpen, is het belangrijk dat je weet hoe het menselijk brein, jouw brein functioneert. Maar ook dat het menselijk brein heel anders werkt dan de hersenen van dieren. Wij zijn door de werking van ons brein in staat om bijvoorbeeld te praten, om lastige vragen op te lossen en om plannen te maken voor de toekomst. Dit is ondenkbaar bij het dierenbrein.

Het voornaamste verschil met dieren, is dat het mensen brein het vermogen heeft om gedachten, emoties en ideeën aan anderen mee te delen, maar ook om gedachten en emoties te herkennen en te erkennen.

Gedachten en Mindset

De hele dag door worden wij overspoeld met gedachten. Volgens geleerden hebben wij zo’n  veertigduizend tot zestigduizend gedachten per dag. De gemiddelde mens slaapt ongeveer acht uur. Dat betekent dat de uren dat wij wakker zijn, wij per uur zo’n drieduizend gedachten hebben. Dat zijn ruim vijftig gedachten per minuut.

De gedachten die wij hebben, gaan over belangrijke, maar ook over veel onbelangrijke dingen. We worden daarnaast beïnvloed door plotselinge voorvallen zowel privé als zakelijk. Maar ook door andere externe impulsen, zoals reclames langs de weg, in kranten, tijdschriften, radio en televisie. En de gedachten kunnen overspoelt raken door alle dingen waar we in ons dagelijks leven aan moeten denken.

In het leven maken we allemaal momenten mee waardoor we even niet volledig in balans zijn. Dit kunnen negatieve emoties zijn zoals verdriet, boosheid, onzekerheid, angst enzovoort, maar ook negatieve gedachten. Dit kan komen door onvrede in je relatie, een scheiding, ongeluk, ziekte, verlies van baan of zakelijke onvrede.

Wanneer maar lang genoeg tegen jou wordt gezegd dat je het toch niet kunt of dat er wel heel weinig tegen jou gezegd kan worden, maar ook doordat je je niet serieus genomen voelt, ga je dat geloven, wordt het jouw verhaal. Maar jouw verhaal kun je ook een andere kant opsturen. Je kunt je Mind resetten door een nieuw verhaal te maken. Geloven dat je het wel kunt, dat de dingen die je onderneemt wel waarde hebben enzovoort, en dat ook tegen jezelf zeggen. Maak het jouw nieuwe verhaal.

Van complete chaos tot orde in de bovenkamer.

Hoe zorg je ervoor dat je niet volledig overspoelt wordt door van alles en nog wat? Dat je het gevoel hebt dat je wordt geleefd? Heb jij nog tijd en ruimte om bewust te leven? Heb jij tijd voor Bewustwording van Jezelf? Hoe breng je orde in de chaos van je gedachten?

Word jij overspoelt door negatieve gedachten die jouw functioneren zowel zakelijk als privé blokkeren, dan is het tijd om in actie te komen. Dat je de regie over jouw leven, over jouw functioneren weer volledig in eigen hand neemt. Het is logisch dat dit niet in één dag lukt. Stap voor stap zul je te werk moeten gaan.

Denk aan één negatieve gedachten waar je veel last van hebt, een overheersende negatieve gedachte en schrijf deze op. Schrijf vervolgens een positieve gedachte op die jouw negatieve gedachte vervangt. Door elke dag deze nieuwe positieve gedachte hardop voor te lezen, gaat deze zich implementeren in je brein. Wordt dit jouw nieuwe gewenste gedachte. Door aan deze nieuwe positieve gedachte veel aandacht te besteden zorgt deze dat de negatieve gedachten naar de achtergrond verdwijnt en op den duur niet meer aanwezig is.

Zo krachtig is jouw Mindset. Jij bent zelf in staat om je gedachten te sturen en je Mindset te laten groeien, te ontwikkelen. Alles wat je aandacht geeft groeit. Gebruik de kracht van jouw Mindset!

Spiegelmomenten!

Merk jij dat je te vaak moe bent, je je uitgeput, je verdrietig, boos, gefrustreerd of angstig voelt, dan is het tijd voor jezelf om in de spiegel te kijken. Voorkom dat je volledig uitvalt, ziek wordt, een ongeluk krijgt, je baan verliest, je relatie op de klippen loopt. Voorkom dat je niet meer de regie hebt over jouw leven.

Kom in actie en ga met jezelf aan de slag. Leer de kracht van jouw Mindset kennen. Ervaar wat Bewustwording van Jezelf is. En ontdek hierdoor de weg naar geluk en succes zowel privé als zakelijk. Wil je meer weten, neem dan contact met me op. Je kunt bereiken op telefoonnummer 0627022736 of mailen naar info@colettecosijn.nl Wil je meer lezen ga dan naar www.colettecosijn.nl